Hälsofördelar Med Acaibär

Det finns många friska bär som skulle vara ett bra komplement till din kost. Acai berry är en av de hälsosammaste bär du någonsin kommer hitta.

Acai är en inhemska bär vanliga i regnskogarna i Amazonas. Denna antioxidant-rika frukt har varit förebådade i århundraden som en helande, immun-stimulerande, energi-öka frukt. En exotisk släkting av blåbär och tranbär, forskning har visat att denna antioxidanter bär kan stödja i förebyggandet av sjukdomar som förknippas med oxidativ skada, för att inte nämna många andra hälsofördelar.

Att ha använts i hundratals år i Sydamerika, är det bara nyligen att fördelarna med acaibär är förverkligas bort ytterligare.

Acai palmträdet växer i delar av Brasilien, Colombia och Peru och trädets frukt och palmer har använts för att stödja hälsa av dem som lever bland det. Träden växer på floden kanter och runt flodslätter och kan nå upp till 25 meter i höjd. Själva frukten kommer i form av deep purple bär, liknande röda vindruvor, men är något mindre och med en tuffare, fetare hud.

Medan fördelarna med frukt har känt och utnyttjas över Amazonas, frukten är mycket ömtåliga och som ett resultat är svårt att exportera, därav den tid det har tagit för att nå andra delar av världen. Nu när flash frysning används, är det mycket lättare att skörda och exportera frukten samtidigt bibehålla dess näringsvärde.

Spänna av näringsämnen i frukten är omväxlande. Antioxidanter och fettsyror som Omega-3, kan hjälpa till att hålla kroppen frisk när ingår som en del av vår kost, och enligt Health Sciences Institute (HIS); acai berry är rik på båda. Även om 90 procent av berry består av dess stora frö, är återstående köttiga massa- och huden där näringsämnen är tätt packade. Det är detta som har mosade och druckit av ovannämnda infödda sydamerikaner som en del av deras kost.

Klicka här för att köpa Acai Berry från officiella hemsida

1. Hjärthälsa

Liknar rött vin, forskning visar att acaibär är extremt hög i antocyaniner, en form av växten antioxidant samband med förmågan att sänka kolesterolhalten i blodet. De är också rika på växtsteroler som ger hjärt-skyddande fördelar till våra celler. Det gör detta genom att förebygga blodproppar, förbättra totala blodcirkulationen och avkopplande blodkärlen.

2. Resistenta mot skadliga organismer

Forskare från det federala universitetet i Rio de Janeiro har visat att konsumerar acai extrakt kan hjälpa till att bekämpa skadliga organismer. Jag rekommenderar dock Oregano olja för denna uppgift.

3. Stöd i viktminskning

Kallas en super-mat av dietister, acai kan hjälpa oss att inte bara gå ner i vikt, men bibehålla en hälsosam vikt. En intressant studie från den nationella institut för åldrande fann att massa från acai berry hade förmågan att minska de negativa effekterna av en fettrik kost i laboratoriestudier på flugor.

4. Främjar hudens hälsa

För närvarande bär många moderna skönhetsprodukter acai olja, igen på grund av oljans höga antioxidant innehåll. Acai olja är dessutom ett bra naturliga alternativ till kemiska hudvård produkter som skadar huden på lång sikt. Tas internt, kan bären också ge din hud en friskare glöd. I själva verket
Brasilianare har ätit acaibär i århundraden att behandla hudsjukdomar.

Klicka här för att köpa Acai Berry från officiella hemsida

5. Hjälper till med mag upprörd

Ta acai kan också stöd i att hålla vårt matsmältningssystem ren och optimal funktion. Bären har kraftfull avgiftning kapacitet i den mänskliga kroppen och är en välkänd traditionell källa till kostfiber. Det finns naturligtvis många andra hög fiber livsmedel som kan göra samma sak, inklusive många andra typer av bär.

6. Allergivänliga ämne

Acaibär innehåller egenskaper som stöder normala inflammation som kan förhindra att den typiska inflammation svar samband med allergiska reaktioner.

7. Förbättrad cellulär hälsa

På en allmän nivå roll Anthocyaninerna finns i acai en i vårt cellulära skyddssystem, hjälper till att hålla cellerna starka mot invasionen av fria radikaler.

8. Kan bidra till att bekämpa Cancer

Acai är mycket hög i C-Vitamin och ellagsyra, en kombination av immun-systemet-öka som har visat sig hämma tillväxten av cancer. En studie publicerad i Journal of Agriculture och Livsmedelskemi fann att polyphenolic föreningar extraheras från acai minskas cancer cellproliferation med 56-86%. Det är tänkt att acai's phytochemcials kan stoppa processen med karcinogenicitet på molekylär nivå, döda utanför tumorous celler innan de förökar sig. Mycket samtal har centrerad kring acai och prostatacancer, specifikt.

Klicka här för att köpa Acai Berry från officiella hemsida

9. Anti-Aging effekter

Extremt hög i många former av växten fytokemikalier (antioxidanter), acaibär kan bidra till en förmåga att bromsa eller vända typiska processer av åldrande relaterade till inflammation och cellulära oxidativ skada. I själva verket är bär en av de planeter högsta källorna till antioxidanter, med en bär håller tio gånger mängden antioxidanter som druvor och två gånger mängden blåbär.

10. Energikick

På grund av dess övergripande hälsofördelar, ta acai extrakt kan leda till en ökad övergripande nivå av energi och uthållighet, och får stöd att bekämpa trötthet och utmattning. När du behöver en boost, bara äta en handfull bär och du kommer att vara redo att gå på nolltid!

11. Bättre Sex

Denna berömda röda bär har också varit kopplade till övergripande ökad blodcirkulation i kroppen, ett fenomen som kan bidra till ett uppsving i sexlust, särskilt för män.

12. Förbättrar Mental funktion

Preliminär forskningsstudier visar att acai kan förhindra psykisk obalans hos kvinnor i klimakteriet.

Köpa ekologiskt certifierad Acai. Inte bara är de säkrare, men smakar bättre också. Om du inte hittar acaibär, är en annan bra källa av antioxidant frukter goji bär.

Klicka här för att köpa Acai Berry från officiella hemsida